ua en ru

Посол України в Туреччині закінчує свої повноваження у серпні

Посол України в Туреччині закінчує свої повноваження у серпні Фото: Сергій Корсунський

Корсунський представляв Україну в Туреччині 8 років

У серпні 2016 року завершується термін каденції на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла України в Турецькій Республіці Сергія Корсунського. Про це зазначається в повідомленні посольства України в Турецькій Республіці.

За словами Корсунського, за час його перебування на посаді (8 років), відносини між Україною і Туреччиною набули характеру стратегічного партнерства.


"Зразковим є співпраця між Україною та Туреччиною в рамках міжнародних організацій. Попереду - укладення угоди про вільну торгівлю, створення нових транспортних коридорів, реалізація спільних ініціатив регіонального та глобального характеру", - зазначив він.

Також він зазначив, що цінує підтримку України і, зокрема, кримським татарам, з боку офіційних кіл та громадськості Туреччини.

"Особливо важливим є те, що Президент і Уряд Турецької Республіки, кримськотатарська діаспора в Туреччині зайняли принципову позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, засудження російської агресії проти нашої держави та спроби невизнання анексії Криму", - констатував він.

Нагадаємо, раніше Порошенко звільнив посла України в Туреччині.