ua en ru

Посол України в Туреччині закликав з обережністю ставиться до інформації про переворот

Посол України в Туреччині закликав з обережністю ставиться до інформації про переворот Фото: посол України в Туреччині Сергій Корсунський розповів про переворот у Туреччині

Зараз немає підстав вважати, що відбувається щось неймовірне

Надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Сергій Корсунський вважає, що до інформації про переворот у Туреччині треба ставитися з обережністю. Про це він повідомив в ефірі "112 Україна".

"Зараз немає підстав вважати, що відбувається щось неймовірне. Ердоган повідомив, що є спроба частини військових взяти владу в руки. Інформацію треба сприймати дуже обережно. Ми стежимо за ситуацією", - сказав він.


При цьому генеральний консул України в Туреччині Василь Боднар у своєму Facebook написав: "Наполегливо просимо громадян України залишатися вдома, відійти від вікон в тильні кімнати квартири, оскільки не виключена стрілянина!"

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив про спробу військового перевороту в країні. Він також запевнив, що демократії нічого не загрожує і діючий уряд залишається при владі.

При цьому турецькі військові заявили про прагнення відновити конституційний порядок, права людини і забезпечити громадську безпеку. Всі міжнародні зобов'язання залишаються в силі, йдеться в їх заяві.

Крім цього, військові захопили начальника генерального штабу країни Хулусі Акару.

Нагадаємо, військові в Туреччині оголосили воєнний стан і комендантську годину.