ua en ru

Посол України при ЄС направив звернення до керівництва Євросоюзу з приводу теракту під Волновахою

Представник України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв направив керівництву ЄС відповідні звернення, в яких поінформував про теракт під Волновахою (Донецька обл.), який стався 13 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва України при ЄС.

Як повідомляється, Єлісєєв закликав до негайного і рішучого осуду події з боку ЄС.

"Трагедія під Волновахою в Донецькій області - черговий наочний приклад, коли мішенню терористів стало мирне населення, в основному жінки. Всупереч численним закликам і заяв з боку ЄС, підтримувані Росією терористи не припиняють обстрілу української території. Політика умиротворення агресора призводить до ще більших людських жертв", - заявив посол України при ЄС.

"Події у Волновахою не можуть розглядатися інакше, ніж акт тероризму. Я закликаю ЄС разом з експертами Місії ОБСЄ приєднатися до розслідування цього жахливого інциденту і вжити невідкладних заходів для запобігання подібних терористичних атак. Трагедія під Волновахою, так само як і систематичне невиконання мінських домовленостей російською стороною, повинна стати предметом розгляду на засіданні Ради міністрів ЄС у закордонних справах 19 січня, а також на Саміті ЄС 12-13 лютого, де одним з ключових питань буде вироблення стратегії посилення боротьби з тероризмом", - підкреслив Єлісєєв.

Нагадаємо, сьогодні близько 14:30 бойовики з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. Як повідомлялося, на місці загинули десять пасажирів автобуса, а ще 18 осіб в різного ступеня тяжкості були госпіталізовані. Пізніше від поранень померли ще двоє людей.

Прокуратура кваліфікувала обстріл маршрутки під Волновахою як терористичний акт і відкрила кримінальне провадження.