ua en ru

Посол США в Росії назвав умову зняття санкцій

Посол США в Росії назвав умову зняття санкцій Фото: Джон Хантсман (wikimedia.org)

Зняття санкцій США залежить від вирішення українського питання, заявив посол

Зняття санкцій Сполучених Штатів Америки з Росії у великій мірі залежить від вирішення українського питання. Про це посол США в Росії Джон Хантсман заявив в інтерв'ю телеканалу "Санкт-Петербург".

"Багато санкції введені не тільки США, але і Європою через ситуацію з Україною. Якщо ми зможемо вирішити питання з Україною, а саме: прийти до договоренносям, які влаштують обидві сторони, ми отримаємо позитивний результат", - сказав дипломат.

Посол додав, що це вимагатиме серйозних зусиль у вирішенні спірних питань.

Нагадаємо, в кінці листопада державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон заявив, що санкції проти Російської Федерації будуть зберігатися до повного виконання нею мінських угод.

"Дозвольте мені пояснити: санкції, пов'язані з мінськими угодами, будуть зберігатися до тих пір, поки РФ не скасує ті дії, які спричинили накладення санкцій", - заявив держсекретар.

Крім того, за словами Тіллерсона, Європа і США шукають нормалізації відносин з Росією. "Однак РФ показала, що вона прагне визначити новий пострадянський баланс сил. Прагне нав'язати його іншим силою або партнерством з режимами, наприклад "сирійським", - додав Тіллерсон.