ua en ru

Посол РФ в Україні: Порядок перетину українсько-російського кордону найближчим часом буде спрощений

Порядок перетину кордону між Україною і РФ найближчим часом буде спрощений. Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов, на зустрічі з дипломатами, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом ми розраховуємо на те, що Верховна Рада України і відповідні інстанції в РФ ухвалять рішення про ратифікацію про визнання угоди, яка суттєво спрощує порядок перетину українсько-російського кордону і розширює і чисельність і територію щодо яких такий порядок буде діяти", - сказав Зурабов.

За його словами, спрощений порядок діє щодо громадян, які проживають на прикордонних районах і ці райони будуть розширені до областей.

"Таким чином, ми розуміємо з вами, що спрощення та інтенсифікації, і загальнолюдських, гуманітарних контактів буде більше... Ми домовилися по синхронізації наших планів щодо розвитку прикордонної інфраструктури і на сьогоднішній день Росія і Україна будуть синхронізовано розвивати всі прикордонні переходи і пункти пропусків на кордоні", - сказав посол.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляв, що Україна зацікавлена ​​в швидкій демаркації українсько-російського кордону.