ua en ru

Посол Польщі в Україні вважає надзвичайно важливим будівництво концесійної автодороги Краківець-Львів-Броди

Надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Генрік Літвін вважає надзвичайно важливим будівництво концесійної автодороги Краківець-Львів-Броди. Про це він заявив під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації Віктором Шемчуком, передає прес-служба Львівської ОДА.

За словами Літвіна, будівництво такої дороги є дуже важливим кроком у співпраці між Україною та Польщею, адже наступного року буде закінчено будівництво швидкісної траси "Захід-Схід": "Це перше і єдине таке сполучення у Європі, й розпочати серйозну роботу над будівництвом дороги зі східної сторони кордону буде надзвичай важливим", - відзначив він.

Водночас голова Львівської ОДА Віктор Шемчук підкреслив, що це питання обов'язково буде обговорено з віце-прем'єр-міністром України Олександром Вілкулом, який курує питання будівництва інфраструктурних проектів України: "Механізм повернення до початкової концесійної угоди вже напрацьовано, наразі необхідно доопрацювати лише певні моменти і запустити цей проект в дію", - зазначив Шемчук.

Голова Львівської ОДА наголосив, що цей проект дасть Львівській області водночас 2,5 тис. робочих місць у сфері дорожнього будівництва і майже 7 тис. робочих місць у супутніх сферах, а також можливість для розвитку ринку будівельних матеріалів та інфраструктури.

Серед інших, були обговорені питання щодо облаштування пішохідних переходів на кордоні Польщі та Львівської області, зокрема на території Самбірського, Старосамбірського та Турківського районів, а також налагодження співпраці у проектах енергозбереження та охорони культурної спадщини.

Читайте також: Мінінфраструктури оприлюднило перші проекти доріг, по яких у 2013 р. буде оголошено концесійний конкурс