ua en ru

Посол обговорила з американськими конгресменами протистояння "Північному потоку-2"

Посол обговорила з американськими конгресменами протистояння "Північному потоку-2" Фото: Оксана Маркарова, посол України в США (mof.gov.ua)

Посол України в США Оксана Маркарова обговорила з американськими конгресменами протистояння "Північному потоку-2". Це сталося під час її онлайн-зустрічі зі співголовами Конгресового українського кокусу.

Про це повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що окрему увагу під час зустрічі було зосереджено на питанні протидії будівництву трубопроводу "Північний потік-2" і гібридним атакам з боку Росії.

"Маркарова відзначила важливу роль санкційного тиску і ризики від цього газопроводу не лише для України, але і енергетичної стабільності та безпеки Європи і чорноморського регіону", - йдеться в повідомленні.

Конгресмени відзначили збереженні двопартійної підтримки України в Конгресі та спільної роботи у протидії викликам російської агресії, а також у сприянні економічному і соціальному розвитку України для поліпшення добробуту українських громадян.

Також сторони обговорили низку питань щодо стратегічного партнерства України та США, зокрема, посилення українсько-американського оборонного співробітництва та безпеки допомоги Україні, процес реформ в Україні, важливих як для поліпшення верховенства права, так і для прискорення розвитку, і для євроатлантичної інтеграції.

Зазначається, що у зустрічі взяли участь конгресвумен Марсі Каптур, конгресмени Енді Харріс, Брайан Фітцпатрік і Майк Квіглі, помічники членів кокуса.