ua en ru

Посол Євросоюзу відреагував на конфлікт Генпрокуратури і НАБУ

Посол Євросоюзу відреагував на конфлікт Генпрокуратури і НАБУ Фото: Хьюг Мінгареллі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Мінгареллі висловив надію, що ГПУ зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ і САП

Голова представництва Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі відреагував на конфлікт Генеральної прокуратури і Національним антикорупційним бюро. Про це вона розповіла в інтерв'ю РБК-Украина.

"Правоохоронні органи повинні працювати скоординовано, і дуже шкода, що відбувається те, що ми всі спостерігаємо. Звичайно ж, це не відповідає інтересам України і не сприяє її іміджу за кордоном. Друге - новостворені інституції, такі як НАБУ і САП, повинні бути підтримані і посилені, а не піддаватися нападкам", - розповів Мінгареллі.

Голова представництва висловив сподівання, що Генпрокуратура зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ і САП і підтримувати ці структури, а не перешкоджати їхній роботі.

Нагадаємо, в кінці листопада правоохоронці затримали агента НАБУ, який провокував на хабар першого заступника голови Держміграції Діну Пимахову.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ були набрані з порушенням закону. У свою чергу директор Бюро Артем Ситник назвав цю заяву втручанням в роботу НАБУ.