ua en ru

Поплічницю бойовиків ЛНР затримали при спробі перетину держкордону України

Поплічницю бойовиків ЛНР затримали при спробі перетину держкордону України Фото: прокуратура (УНІАН)

Злочинниця відповідала за матзабезпечення силового блоку так званої "Народної міліції ЛНР"

Поплічниця бойовиків ЛНР була затримана при спробі перетину державного кордону України, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у відповідному кримінальному провадженні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Розслідуванням встановлено, що з 2014 року жінка брала участь в діяльності окремого батальйону 2-го армійського корпусу "Народної міліції ЛНР з постійним місцем дислокації р. в Луганську і виконувала функції, пов'язані з матеріальним забезпеченням силового блоку так званої "Народної міліції ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, у березні 2017 року їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, і у зв'язку з тим, що особа переховувалася від органів попереднього розслідування і суду на території Луганської області, вона оголошена в розшук.

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянки України в діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Так, пособниця терористів 1 липня 2017 року затримана в порядку ст. 208 КПК України при спробі перетину державного кордону України. Зараз для зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командування ДНР/ЛНР присвоює грошове утримання загиблих бойовиків.