ua en ru

Посли країн G7 закликали Україну оновити склад ЦВК

Посли країн G7 закликали Україну оновити склад ЦВК Фото: прапори країн ЄС (flickr.com/Crown Copyright)

Також відзначили, що настав час для проведення виборчої реформи

Посли країн "Великої сімки" (G7) закликали Україну до оновлення складу Центральної виборчої комісії 2017 року шляхом призначення членів ЦВК на всі ті 13 посад у складі Комісії, термін перебування на яких вичерпано. Про це повідомило Представництво ЄС в Україні.

"Це дасть змогу створити політично збалансовану виборчу комісію з потужними довготривалими повноваженнями, що працюватиме за підтримки осучасненого механізму організації виборчого процесу", - йдеться у повідомленні.

Також відзначили, що настав час для проведення виборчої реформи, щоб забезпечити принаймні рік для її впровадження перед виборами 2019 року.

Спільна заяваПослів країн G7 на підтримку виборчої реформи в Україні Ми вітаємо Верховну Раду України з ухваленням у пе...

Опубліковано European Union in Ukraine 15 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 8 листопада народний депутат від партії "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Іван Винник повідомив, що у БПП очікують призначення нового складу Центральної виборчої комісії до Нового року.

Також повідомлялося про заяву народного депутата Антона Геращенко, що між фракціями БПП і "Народним фронтом" немає згоди щодо кандидатур до нового складу ЦВК.