ua en ru

Наслідки та причини пожежі на сміттєзвалищі в Грибовичах вивчає спеціальна комісія, - Семерак

Наслідки та причини пожежі на сміттєзвалищі в Грибовичах вивчає спеціальна комісія, - Семерак Фото: у Львівській області працює спецкомісія щодо пожежі на сміттєзвалищі у Грибовичах

За деякими показниками викиди продуктів горіння в атмосферу досі перевищують норму

У Львові працює спеціальна комісія, яка вивчає обставини виникнення пожежі на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Великі Грибовичі та її наслідки. Про це міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розповів в ефірі радіо "Вісті".

"Працює спеціальна комісія, створена обласною адміністрацією, яка вивчає причини та наслідки катастрофи. Фахівці здійснюють відповідні заміри викидів продуктів горіння в атмосферу. За деякими показниками вони перевищують норми", - розповів Семерак.


Міністр повідомив, що до зазначеної комісії залучені представники Екологічної інспекції Львівської області.

З його слів, поки що зарано давати оцінки збиткам, завданим навколишньому природньому середовищу.

"Тільки розуміючи цифри (за результатами роботи комісії, - ред.), можна говорити про кошти, які знадобляться на відновлення. Просив би не політизувати це питання. Кожен має відповідати за свої повноваження. Переконаний, що справжні причини пожежі та її наслідки будуть встановлені найближчим часом. Зараз потрібно сконцентрувати всі зусилля, щоб терміново зупинити активну фазу пожежі", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, слідчий відділ Управління СБУ у Львівській області відкрив кримінальне провадження за фактом пожежі на Львівському полігоні переробки твердих побутових відходів у селі Грибовичі.