ua en ru

У системі е-декларування за останній місяць збоїв не було, - НАЗК

У системі е-декларування за останній місяць збоїв не було, - НАЗК Фото: Руслан Радецький розповів про відсутність збоїв у системі е-декларування

Заступник голови НАЗК повідомив, що на сьогодні до реєстру подано понад 105 тис. е-декларацій

Останнім часом у системі електронного декларування не виникло жодного збою. Про це повідомив заступник голови Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький в ефірі "5 каналу".

"За цей період електронна система не давала збою. Я взагалі запровадив процедуру, коли департамент фінансового контролю, яким я здійснюю координацію, і адміністративний департамент, ми проводимо "чистий четвер". Ми перевіряємо повністю систему, як вона працює, і мені подається акт про результати роботи реєстру", - розповів Радецький.

З його слів, на сьогодні до Єдиного державного реєстру подано вже понад 105 тис. електронних декларацій.

"На сьогодні понад 105 тисяч було подано електронних декларацій, які подали і народні депутати, і прокурори, і судді, і інші категорії державних службовців", - зазначив чиновник.

Заступник голови НАЗК також повідомив, що з наступного року передбачається ще більша кількість декларантів і що це будуть не лише державні службовці, а й "представники публічного права".

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко повідомив 2 грудня, що свої електронні декларації подали понад 130 тис. українських чиновників.