ua en ru

За останній рік в Україну було ввезено майже 36 тисяч тон гуманітарної допомоги

За останній рік в Україну було ввезено майже 36 тисяч тон гуманітарної допомоги Фото: гуманітарна допомога

Наразі у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги вже зареєстровано понад 900 отримувачів

В 2015 році, за інформацією Державної фіскальної служби, в Україну благодійними, громадськими, релігійними організаціями, а також фізичними особами було ввезено близько 36 тисяч тон гуманітарної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Здебільшого привозились в Україну одяг, продукти харчування і побутові речі. Призначалися вони, в основному, для внутрішньо переміщених осіб.

"Кількість ввезених гуманітарних вантажів зросла після Майдану - у зв'язку із бойовими діями на Сході - в 2-2,5 раза як мінімум. Нині у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги вже зареєстровано понад 900 отримувачів. Це - з 2013 року, тобто за останні три роки", - сказав начальник Відділу гуманітарної допомоги Мінсоцполітики Максим Доценко.

Він також розповів, що „всі рішення щодо того, давати дозвіл чи не давати на ввезення допомоги на територію України, приймає робоча група. Бувають випадки, коли документи відправляються на доопрацювання, якщо виникають якісь питання".

Гадаємо, Організація Об'єднаних Націй (ООН) закликала уряд України не закривати контрольні пункти виїзду-виїзду на Донбасі.