ua en ru

За останні 20 років було знищено майже 95% світових запасів хімічної зброї, - ОЗХО

За останні 20 років було знищено майже 95% світових запасів хімічної зброї, - ОЗХО Фото: хімічну зброю

Конвенцію про заборону хімічної зброї підписали 192 країни світу

Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) повідомляє, що 98% населення світу живе в країнах, які підписали Конвенцію про заборони химическоого зброї. Про це повідомляється на сайті ОЗХО.

В організації заявляють, що за останні двадцять років майже 95% запасів хімічної зброї були ліквідовані під контролем ОЗХО.

"ОЗХО спостерігає за глобальними зусиллями по постійному і достовірного знищення хімічної зброї. З часу вступу Конвенції в силу в 1997 році, і з її 192 державами-учасниками, це найуспішніший договір про роззброєння, ліквідує цілий клас зброї масового знищення", - повідомили на сайті організації.

Наголошується, що 192 країни, які взяли на себе зобов'язання по Конвенції про хімічну зброю, дозволили 98% населення всього світу жити під захистом Конвенції.

Нагадаємо, раніше французькі спецслужби прийшли до висновку, що сили, вірні президентові Сирії Башару Асаду, провели 4 квітня 2017 року в північній Сирії атаку з використанням зарину і що Асад або його найближче оточення наказали нанести удар.