ua en ru

Від останньої кібератаки постраждала третина банків України, - НБУ

Від останньої кібератаки постраждала третина банків України, - НБУ Фото: від кібератаки постраждала третина банків України (НБУ)

Система самого Нацбанку не постраждала

Від хакерської атаки на Україну, яка відбулася 27 червня, постраждала третина українських банків, при цьому система самого НБУ не постраждала. Про це розповів в. о. голови НБУ Яків Смолій на нараді, присвяченій кібербезпеці у банківській сфері.

Як повідомляється, на сьогодні всі ці банки вже мінімізували наслідки дій зловмисників і майже повністю відновили свою роботу в звичайному режимі.

У зв'язку з цим, регулятор ухвалив рішення про введення в окремих банках надзвичайного режиму роботи.

Від останньої кібератаки постраждала третина банків України, - НБУ

Фото: від атаки хакерів постраждала третина банків

"Остання кібератака продемонструвала, що українському банківському сектору потрібно ретельно перевірити захист своїх інформаційних ресурсів і посилити безпеку електронної мережиˮ, - зазначив в. о. голови НБУ Яків Смолій.

Серед причин, які призвели до пошкодження інформаційної та комп'ютерної мережі постраждалих від кібератаки банків були названі формальне ставлення до організації системи управління інформаційною безпекою, а також формальне виконання вимог Національного банку в цій сфері.

Від останньої кібератаки постраждала третина банків України, - НБУ

Фото: в НБУ відбулася нарада з кібербезпеки

За словами Смолія, Національний банк здійснив масштабний аналіз ситуації, що виникла в результаті останньої кібератаки, і виявив певні закономірності, над якими зараз працюють фахівці НБУ.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що його відомство отримало мільйонні збитки через хакерської атаки 27 червня 2017 року.