ua en ru

Після торгової війни між Україною і Росією у ЄС з'явилося розуміння "деяких важливих питань", - Фюле

Після торгової війни між Україною і Росією у Європейського союзу з'явилося більш глибоке розуміння "деяких важливих питань". Про це заявив комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у інтерв'ю "Комерсант-Україна".

Так, на питання журналіста, чи не переконала торгова війна між Україною і Росією країни ЄС у тому, що їм потрібно більш поблажливо оцінювати прогрес України, Фюле відповів: "І так, і ні. По-перше, події серпня не змінили принципів нашої взаємодії з партнерами. Розумієте, для нас угода про асоціацію - це не геополітика. Це питання загальних принципів і цінностей. Але в той же час у багатьох в ЄС з'явилося більш глибоке розуміння деяких важливих питань".

У той же час єврокомісар зазначив, що серпневі події між Україною і Росією будуть в повній мірі описані у звіті єврокомісії, а приймати їх до уваги чи ні - це право глав МЗС країн ЄС.

"Це право глав МЗС - приймати його до уваги чи ні. Але я впевнений, що їх висновки будуть грунтуватися на даних нашого (Єврокомісії) звіту. А наш звіт буде всеохоплюючою і, звичайно ж, він буде описувати серпневі події і взаємовідносини країн-партнерів ЄС з їх сусідами", - заявив Фюле.