ua en ru

Після проведення Євро-2012 площа терміналу "D" аеропорту "Бориспіль" буде збільшена на 34 тис. кв. м, - Колесніков

Після проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році площа терміналу "D" аеропорту "Бориспіль" буде збільшена на 34 тис. кв. м. Про це сьогодні під час наради в аеропорту "Бориспіль" повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

За словами віце-прем'єра, нинішній варіант терміналу є однофункціональних: тобто він здатний працювати тільки на прийом міжнародних рейсів і проведення транзитних міжнародних рейсів, що створює певні незручності як для авіапасажирів, так і для авіакомпаній. Отже, передбачено розширення терміналу "D" для того, щоб він міг обслуговувати внутрішні, внутрішньо-міжнародні та власне міжнародні транзитні пасажироперевезення.
"Ми звернулися в світових компаній, що експлуатують сучасні аеропорти, зокрема, у південно-східній Азії, щоб залучити інвестора і добудувати ще 34 тис. кв. Метри - і тим самим поєднати термінал" D "на 107 тис. кв. М і 34 тис. кв. м додаткових ", - зазначив Борис Колесніков.
Також Колесніков підкреслив, що питання залучення інвестицій і проведення добудови терміналу буде вирішено вже після проведення Євро-2012.
Нагадаємо, завершити будівництво терміналу "D" аеропорту "Бориспіль" планується до 20 грудня 2011 р., а вже 25 березня 2012 р. з нього стартує перший рейс.