ua en ru

Послання Порошенка до Ради: повний текст документа

Послання Порошенка до Ради: повний текст документа Фото: Петро Поршенко

Аналітична доповідь до послання займає майже 700 сторінок

Повний текст аналітичної доповіді до щорічного послання Президента України Петра Порошенка до Верховної Ради займає 684 сторінки. Повний текст документа має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

Сама доповідь складається з трьох розділів. Перший з них називається "Забезпечення миру" і присвячений таким питанням, як процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, протидія інформаційної агресії та створення ефективної системи забезпечення національної безпеки та оборони. У другому розділі, названому "Українські реформи на європейському шляху", йдеться про важливість демократичного оновлення влади і побудови громадянського суспільства, децентралізації та реформи місцевого самоврядування, шляхи оновлення економічного розвитку країни та затвердження європейських стандартів якості життя. У третьому розділі - "Зовнішня політика України в умовах кардинальних змін світової безпеки - міститься інформація про загальні тенденції розвитку міжнародної ситуації.

Крім того, документ містить безліч таблиць, що містять статистичні дані в самих різних сферах: від макроекономіки та капітальних інвестицій до ринку праці та соціальної сфери.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко в четвер, 4 червня 2015 р., виступить із щорічним посланням до Верховної Ради. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президентської адміністрації.

Варто зазначити, що текст послання, з яким виступить Президентр України у Верховній Раді, раніше народним депутатам не роздали в друкованому варіанті, а на патріотичних флешках у формі ключа з брелоком.