ua en ru

За відвідування окупованого Криму понад 1300 іноземцям заборонено в’їзд до України

За відвідування окупованого Криму понад 1300 іноземцям заборонено в’їзд до України Фото: контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" (khoda.gov.ua)

З початку року вже складено більше 2 тисяч адмінпротоколів

За відвідування окупованої території АР Крим заборонено в’їзд до України понад 1300 іноземним громадянам, у тому числі майже сотні артистам та діячам культури. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Крім цього, виокремлено понад 800 осіб, які, можливо, перебували на тимчасово окупованій території

"З початку року вже складено більше 2 тисяч адмінпротоколів за ст.204-2 КУпАП за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - повідомляють у відомстві.

Відповідно до законодавства у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим в’їзд до України їм не дозволяється. Порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованого Криму через закриті урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну або адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, 22 листопада Служба безпеки України заборонила в'їзд до країни російського актора Федору Добронравову на три роки.