ua en ru

Порти, залізниця та автомобілісти працюватимуть спільно над збільшенням вантажопотоку у напрямку портів, - Мінтрансзв'язку

"Укрзалізниця", Державна адміністрація автомобільного транспорту та морські торговельні порти спільно працюватимуть над збільшенням вантажопотоку у напрямку портів. Підвищення пропускної спроможності залізниць, наскрізні тарифи на перевезення, розвиток потужностей портів, а також мобілізація всіх підрозділів, задіяних у цьому процесі, - головні напрямки роботи. Такого рішення було досягнуто сьогодні під час наради щодо зниження вантажопереробки в портах, що відбулася в Мінтрансзв'язку.

«Логістика вантажів змінюється, тому всі сторони, задіяні у перевезеннях, мають бути мобільними», - сказав глава Мінтрансзв'язку Костянтин Єфименко. «Я підтримаю будь-які рішення, що дозволять захистити інтереси державних підприємств та поставити їх у рівні конкурентні умови з приватними терміналами», - наголосив міністр. У першу чергу буде проаналізовано нині діючі тарифи на перевалку вантажів, а також на транспортування їх до перевантажувальних терміналів залізницею.