ua en ru

У порти окупованого Криму зайшло 26 вантажних суден РФ протягом квітня

У порти окупованого Криму зайшло 26 вантажних суден РФ протягом квітня Фото: судно РФ у водах Криму (twitter.com/mtot_gov_ua)

Усі судна були під прапорами Російської Федерації та зайшли до портів окупованого Криму 66 разів

До портів окупованого Криму із 1 по 30 квітня зайшло 26 вантажних суден-порушників і танкерів під прапорами Російської Федерації (РФ). Загалом цими суднами здійснено 66 заходів до портів Севастополя, Феодосії та Керчі, йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих території та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

"Окрім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, що використовуються для стоянки кораблів, зафіксовано 18 суден, які також були під прапорами Російської Федерації", - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

У відомстві також нагадали, що з 16 березня 2014 року морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим є закритими. Усі судна, які заходять у ці порти, визнаються порушниками міжнародного права, а судновласники, оператори та капітани суден можуть бути притягнені до відповідальності, зокрема кримінальної.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України звертатиметься до РНБО із закликом заборонити вхід російських суден у внутрішні водні шляхи України.