ua en ru

Мінінфраструктури проситиме заборонити вхід суднам РФ у внутрішні води України

Мінінфраструктури проситиме заборонити вхід суднам РФ у внутрішні води України Фото: Юрій Лавренюк

Мінінфраструктури передало МЗС матеріали щодо несанкціонованих заходів суден у порти Криму

Міністерство інфраструктури України звертатиметься до РНБО із закликом заборонити вхід російських суден у внутрішні водні шляхи України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінінфраструктури.

"Це неприпустимо, коли в час агресії з боку Російської Федерації по річках України, де знаходяться об’єкти критичної інфраструктури, ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських суден річками України", - сказав заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Так, Мінінфраструктури передало МЗС матеріали щодо несанкціонованих заходів суден у порти анексованого Криму для подальшого долучення до міжнародного позову.

Також було обговорено питання судозаходів до закритих морських портів АР Крим, перекриття Керченської протоки у зв’язку з будівництвом Керченського мосту та вимушеної взаємодії суден які прямують з/до портів Азовського регіону з Керченським морським торговельним портом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував російське судно-земснаряд у справі про незаконний видобуток піску в Каркінітській затоці Чорного моря.