ua en ru

У Португалії через лісову пожежу евакуйовано людей

У Португалії через лісову пожежу евакуйовано людей Фото: пожежа поблизу Лісабону (скрін з відео)

Травм зазнали 18 людей - переважно пожежники

Біля курортних районів Каскайс та Сінтра, що поблизу португальської столиці Лісабону, 7 жовтня, виникла пожежа, яка змусила евакуювати декілька сотень людей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, близько 700 пожежників, яких підтримували 6 пожежних літаків, боролися з пожежею, що виникла на пагорбах біля курортів розташованих поблизу Лісабону.

За даними офіційних представників, внаслідок пожежі 18 людей отримали поранення - переважно пожежники.

"Є ще два активних фронта, які турбують нас", - заявив представник цивільного захисту на брифінгу, пояснивши, що літаки та більш сприятливі погодні умови допоможуть контролювати полум'я після важкої ночі.

Крім того, влада евакуювала 300 людей з місцевого кемпінгу протягом ночі, а також близько 50 жителів сусідніх сіл.

Зазначається, що минулого року через смертельні пожежі в Португалії загинули 114 людей. Щоб не допустити повторення такої трагедії, уряд найняв сотні пожежників, щоб попереджати виникнення масштабних пожеж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Дніпропетровській області при пожежі у приватному житловому будинку постраждав однорічний хлопчик.

Також раніше РБК-Україна писало, що на пожежах в Україні з початку року загинули майже 1,2 тис. осіб. Основними причинами виникнення пожеж, які надалі призводять до загибелі людей, є власна недбалість громадян та нехтування правилами пожежної безпеки, серед причин рятувальники виділяють паління у ліжку, перевантаження електромережі та побутових приладів.