ua en ru

Ще одне іноземне судно порушило заборону на відвідування окупованого Криму

Ще одне іноземне судно порушило заборону на відвідування окупованого Криму Фото: суховантаж NADALINA (fleetphoto.ru ModgaHead)

Суховантаж порушив заборону України на входження в закриті кримські порти

В порт окупованої Росією Севастополя увійшов суховантаж NADALINA під прапором Сьєрра-Леоне, порушивши заборону України на входження суден у закриті порти на Кримському півострові. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляється, що 8 вересня в 16:39 був зафіксований захід суховантажу NADALINA під прапором Сьєрра-Леоне в порт Севастополя. Судно прибуло з лівійського порту Тріполі, звідки вийшло 30 серпня.

Морські порти, розташовані на території Криму були закриті на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.04.2014. Захід суден під іноземними прапорами в закриті морські порти та термінали, розташовані на території Криму і Севастополя, Україна розглядає як порушення норм міжнародного права і дії, що підривають суверенітет України. Це тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну, зазначили в Мінато.

Нагадаємо, раніше Європейський союз включив в санкційний список компанію "Кримські морські порти".