ua en ru

У ряді українських портів заплановано старт концесійних пілотних проектів

У ряді українських портів заплановано старт концесійних пілотних проектів Фото: Володимир Омелян

Проекти дозволять збільшити обсяги перевалки вантажів

У портах Ольвія, Херсон і Чорноморськ планується запуск концесійних пілотних проектів. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання уряду, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"2017 - рік залучення світових портових операторів Hutchison Ports і DP World (P & O Ports) до роботи в Україні. Запланований старт концесійних пілотних проектів у портах Ольвія, Херсон, Чорноморськ, що дозволить залучити провідні західні технології у розвиток термінальних потужностей і збільшити обсяги перевалки вантажів", - заявив Омелян.

За його словами, це дозволить залучити провідні західні технології у розвиток термінальних потужностей і збільшити обсяги перевалки вантажів. Також, серед ключових завдань розвитку морської галузі, міністр назвав створення Морської адміністрації, що наблизить Україну до сучасних світових стандартів управління морською галуззю.

Крім того, Омелян зазначив, що у міністерстві розробили проект Закону про "Внутрішні водні шляхи", яким передбачається відновлення вантажних перевезень по річці. У разі прийняття закону вантажоперевезення по річці можуть досягти 35 млн тонн на рік вже в найближчій перспективі.

"Кожен мільйон тонн, який ми переносимо з автодоріг на річку, економить майже 800 млн гривень на ремонт автодоріг щорічно", - резюмував Омелян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, про заяву в. о. голови "Укравтодору" Славомира Новака, що для розвитку економіки України необхідно з'єднувати порти Одеси та Миколаєва з Західною Європою.