ua en ru

Порошенко заявляє про необхідність перегляду програми співпраці з МВФ з урахуванням нинішніх реалій

Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом з урахуванням нинішніх реалій.

Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом з урахуванням нинішніх реалій. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенко, проблеми з курсом долара в Україні виникли через зменшення надходжень виручки від експорту товарів та зменшення інвестицій в Україну.

"В умовах війти інвестиції у країну не йдуть і курс долара є об'єктивним відображенням цих процесів", - заявив він.

Також, за його словами, так само в середині країни є сили,які намагаються підірвати ситуацію .

"Тому об'єднання зусиль усіх гілок влади: голови НБУ, прем'єра, спікера, президента, - всі ми повинні зробити все, щоб захистити нашу валюту від інфляції, нестабільності. Я запевняю, що я буду робити все можливе в рамках закону, щоб зупинити атаку на гривню", - запевнив Президент.

"Що для цього треба зробити? Не зібрати нараду, як хтось думає. Для цього треба зробити реформу 2020, побудувати інвестиційний клімат, закінчити війну, притягнути інвестиції. Крім того, переглянути програму МВФ, яка була розрахована на мирний час, зараз внести туди корективи х з урахуванням розвитку останніх подій. Треба залучили макрофінансову допомогу в обсязі 1 млрд євро від Євросоюзу. Крім того, отримати фінансові гарантії або кредити від США ще на 1 млрд дол. для того, щоб попередити пікові навантаження на курс", - заяив Порошенко.

Нагадаємо, МВФ оприлюднив матеріали перегляду програми stand by з Україною.