ua en ru

Порошенко заявив про ведення переговорів у форматі "Женева+" щодо деокупації Криму

Порошенко заявив про ведення переговорів у форматі "Женева+" щодо деокупації Криму Фото: президент України Петро Порошенко

Президент упевнений, що Росія заплатить належну ціну за окупацію Криму

Президент України Петро Порошенко повідомив, що ведуться переговори з деокупації Криму на основі міжнародних форматів, включаючи формат "Женева +". Про це глава держави написав у Facebook.

Порошенко зазначив, що Україна і світове співтовариство продовжать тиск на Російську Федерацію по кримському питанню.

"Росія заплатить ціну, яку повинен заплатити агресор", - вважає президент.

Глава держави нагадав, що за два роки окупації Росією півострова права кримських татар цинічно порушуються.

"За останні два роки Крим поринув у масові арешти та репресії. Права кримських татар цинічно порушуються. Поведінку окупантів в Криму все більше нагадує сталінські часи", - заявив президент.

Зазначимо, українська влада вважає, що оптимальним форматом для початку механізму деокупації може стати формат "Женева плюс" за участю партнерів з ЄС, США і, можливо, країн-підписантів Будапештського меморандуму.

За останні два роки Крим поринув у масові арешти й репресії. Права кримських татар цинічно порушуються. Поведінка окупан...

Опубликовано Петро Порошенко 18 марта 2016 г.

Нагадаємо, 10 березня Україна і Туреччина домовилися про співпрацю в рамках міжнародних організацій для деокупації Автономної Республіки Крим і повернення українського суверенітету над півостровом.