ua en ru

Порошенко заявив, що РФ використовує Крим як форпост для військової операції в Сирії

Порошенко заявив, що РФ використовує Крим як форпост для військової операції в Сирії Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з нинішньою ситуацією в Сирії

Україна висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з нинішньою ситуацією в Сирії. Про це президент України Петро Порошенко заявив під час виступу на 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

За словами Порошенка, повне виконання і дотримання слова і духу Женевського комюніке 2012 року та резолюції Ради безпеки ООН 2254 є необхідним для врегулювання конфлікту в Україні.

"Що привертає нашу особливу увагу в контексті цього кривавого конфлікту, то це використання Росією окупованого Криму як військового форпосту для проектування військової сили в Сирії. У той час як там йде війна, велика кількість російського військового обладнання перевозиться в Сирії на кораблях, що базуються в портах Криму", - зазначив президент України.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, росія, напевно, єдина країна в світі, яка має конфлікт майже з усіма сусідніми державами.

"Сьогодні Росія, напевно, єдина країна в світі, яка має конфлікт - гарячий, заморожений або потенційний - майже з усіма сусідами", - сказав Порошенко.