ua en ru

Порошенко заявив, що через провокацій РФ ситуація на Донбасі загострюється

Порошенко заявив, що через провокацій РФ ситуація на Донбасі загострюється Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко подякував американській стороні за послідовну підтримку України

Президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з колишнім Державним секретарем США Мадлен Олбрайт заявив, що через провокацій Російської Федерації ситуація на Донбасі загострюється. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко провів зустріч з делегацією Національного демократичного інституту США (НДІ) на чолі з Олбрайт, у ході якої Порошенко подякував американській стороні за послідовну підтримку України у протидії агресії РФ та реалізації демократичних реформ.

"Президент поінформував представників НДІ про подальше загострення ситуації на Донбасі через провокаційні дії Росії та контрольованих нею бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Також у ході зустрічі було наголошено на необхідності збереження санкцій проти Росії до повного виконання мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України включно з Кримом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинули майже 3 тисячі українських військових.