ua en ru

Порошенко заявив про підтримку реформи ООН

Порошенко заявив про підтримку реформи ООН Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко звернув увагу, що в ООН досі не почули вимогу про місію на Донбасі

Україна повністю підтримує реформу системи Організації Об'єднаних Націй (ООН). Про це у Нью-Йорку на полях Генеральної асамблеї ООН заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко нагадав, що минулого року на вересневому Радбезі ООН світові лідери зійшлися на думці про необхідність реформи миротворчих сил і всієї системи ООН.

"Ми вітаємо і повністю підтримуємо зусилля генерального секретаря щодо надійної реформи ООН, спрямованої на зміцнення її архітектури миру і безпеки ", - повідомив він.

Порошенко підкреслив, що нова якість миротворчих сил має відповідати очікуванням світу. Він також звернув увагу на те, що вимогу України розгорнути місію на окупованому Донбасі досі не почуто в ООН.

"Ініціатива генерального секретаря ООН по зміцненню зв'язків між усіма зацікавленими сторонами миротворчій діяльності - це саме те, що вимагає ООН, щоб цей інструмент був більш ефективним і надійним. Я щиро сподіваюся, що декларація, прийнята багатьма державами, посилить це колективне зобов'язання. Я хотів би підкреслити: дуже важливо, щоб реформа управління призвела до поліпшення здатності ООН виконувати свої мандати", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко на Генасамблеї ООН закликав до введення миротворців на Донбасі.

До цього спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер зазначив, що Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина вже заявили про готовність взяти участь в миротворчій місії ООН на Донбасі.