ua en ru

Порошенко заявив про особливе ставлення ЕС до України

Порошенко заявив про особливе ставлення ЕС до України Фото: Петро Порошенко

Україна - єдина країна, яка сьогодні має таку увагу Європейського Союзу після Вrexit

Президент України Петро Порошенко заявив про особливе ставлення Европейського Союзу до України. На цьому він наголосив у рамках виступу на урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди Дня Конституції, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, говорячи про прийняття закону про децентралізацію і вибори на Донбасі та умови щодо їх проведення Порошенко наголосив, що вони можливі лише за умови встановлення повного та тривалого режима припинення вогню, роззброєння бойовиків.


"Припускаю, що я засмутив тих, хто постійно живиться спекуляціями на цю тему. Але моя позиція принципова, і вчора я її ще раз довів до відома наших європейських партнерів, перебуваючи в Брюсселі. Це, до речі, дуже важливо, що у Брюсселі ці зустрічі відбуваються після Вrexit. Це єдина країна, Україна, яка сьогодні має таку увагу Європейського Союзу. Перша країна, де керівники ЄС зустрілися з нами після Вrexit для того, щоб обговорити подальший прогрес і розвиток наших питань. Я впевнений в тому, що сьогодні ця позиція, я можу довести вам, бо повернувся з Брюсселю лише сьогодні о 4-й ранку, що вона знаходить повне розуміння з боку наших європейських партнерів", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що вибори на Донбасі пройдуть після забезпечення заходів безпеки в регіоні.