ua en ru

Порошенко заявив про необхідність посилення санкцій проти Росії

Порошенко заявив про необхідність посилення санкцій проти Росії Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко виступив на урочистостях з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України

Петро Порошенко заявив про необхідність посилення санкцій проти Російської Федерації. Про це він заявив у ході виступу на урочистостях з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України, передає прес-служба президента.

"Не існує кращого шляху до відновлення в Росії хоч якогось поваги до міжнародного права, чим, міжнародні санкції, замороження активів, заборону на відвідування цивілізованих країн тим, хто несе безпосередню відповідальність за агресивну політику цієї держави", - заявив Порошенко.

Порошенко переконаний, що "саме цим шляхом треба йти і далі, поступово розширюючи міжнародну коаліцію підтримки нашої держави і посилення санкцій".

Нагадаємо, 20 грудня Міністерство торгівлі Сполучених Штатів оголосило про нових ліцензійних та експортних обмежень для двох російських компаній, які працюють на військово-промисловий комплекс: конструкторського бюро "Новатор" та науково-виробничого центру "Титан-Барикади".

Крім того, 21 грудня, Європейський союз продовжив економічні санкції проти Російської Федерації. Зазначимо, що санкції проти РФ продовжено до 31 липня 2018 року.