ua en ru

Порошенко заявив, що дострокових виборів в Україні не буде

Порошенко заявив, що дострокових виборів в Україні не буде Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

До початку планового виборчого циклу з обрання президента та Верховної Ради залишилося менше року

Президент України Петро Порошенко заявив, що дострокових виборів в Україні не буде. Про це він сказав сьогодні на засіданні Ради регіонального розвитку.

"Залишилося менше року до початку планового виборчого циклу з обрання президента та Верховної Ради. Дострокових виборів не буде", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Порошенко також виключав проведення дострокових виборів. Зокрема, Порошенко зазначив, що на сьогодні зростання місцевих бюджетів відбувається в умовах війни, коли майже 6% ВВП витрачається на фінансування сектора безпеки і оборони.

"Дехто хоче накопичити ці гроші для того, щоб просто, цинічно скуповувати голоси. Вибори, друзі, ще дуже не скоро. Підкреслюю: не скоро. Виборчий сезон почнеться в 2019 році, відповідно до законодавства", - заявив Порошенко.

Він також нагадав, що після дострокових парламентських виборів восени 2014 року чергові місцеві вибори пройшли в 2015 році.

"Для чого це було зроблено? Друзі, потрібно зупинити популізм і дати країні чотири роки попрацювати без виборів. Провести справжні реформи", - додав Порошенко.