ua en ru

Порошенко заявив про дієвість економічних санкцій проти РФ

Порошенко заявив про дієвість економічних санкцій проти РФ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко зазначив, що санкції є не покаранням, а механізмом, щоб тримати РФ за столом переговорів

Президент України Петро Порошенко вважає дієвими економічні санкції, введені проти Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави держави італійському виданню Repubblica.

Зокрема, Порошенко зазначив, що завдяки введеним санкціям російська економіка перебуває у стані стагнації.

"Насправді, економічні санкції до цих пір є дієвими, тому що, не дивлячись на зростання ціни на газ, російська економіка у стані стагнації, а купівельна спроможність росіян - падає", - зазначив він.

Порошенко також додав, що санкції є не покаранням, а механізмом, щоб тримати РФ за столом переговорів.

"Наразі ці санкції не є покаранням, а лише механізмом, щоб тримати РФ за столом переговорів, метою яких є повернення Україні окупованих територій. Путін не має розглядатися як ворог, але з огляду на його величезні амбіції, необхідно, щоб всі європейські держави потурбувалися про захист своєї національної безпеки", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Порошенка, Україна не допустить зняття санкцій з Російської Федерації (РФ).

Крім того, тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан заявляв, що санкції щодо Росії залишаться в силі до тих пір, поки вона не поверне Україні повний контроль над анексованим Кримом.