ua en ru

Порошенко заявив, що зволікання з підрахунком голосів негативно впливає на оцінку виборів Ради

Порошенко заявив, що зволікання з підрахунком голосів негативно впливає на оцінку виборів Ради Джерело фото:uralpolit.ru
Президент України Петро Порошенко заявив, що зволікання з підрахунком голосів негативно впливає на попередню оцінку виборів Верховної Ради України.

Президент України Петро Порошенко заявив, що зволікання з підрахунком голосів негативно впливає на попередню оцінку виборів Верховної Ради України як одних з найбільш прозорих та чесних. Про це він повідомив під час наради щодо ситуації, що склалася з підрахунком голосів після виборів 26 жовтня 2014 р. , передає прес-служба Президента України.

Участь у нараді взяли голова Верховної Ради Олександр Турчинов, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, генеральний прокурор Віталій Ярема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Служби безпеки Валентин Наливайченко.

"Вже майже 10 днів після виборів, і півтора десятки дільниць на окрузі №59 тримають завершення всього електронного попереднього підрахунку голосів. Це неприпустимо", - заявив Президент.

У свою чергу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що робота з підрахунку голосів на окрузі №59 залишається заблокованою.

"На стадії підрахунку голосів і встановлення підсумків в окремих округах ми зіткнулися з проблемами, які Центральна виборча комісія без допомоги правоохоронних органів вирішити не може", - сказав він.

За словами Охендовського, комісії залишилося прийняти протоколи 19 дільничних виборчих комісій для встановлення підсумків по загальнодержавному багатомандатному округу.

Він висловив сподівання, що завдяки зусиллям МВС і СБУ найближчим часом комісія зможе працювати без зовнішнього тиску і прийме всі протоколи.

Нагадаємо, роботу окружної виборчої комісії 59 округу вже четвертий день поспіль блокують невідомі озброєні люди. ЦВК поки що не розглядає можливості прийняття рішення про неможливість встановлення результатів виборів у 59 виборчому окрузі (селище Велика Новосілка, Донецька обл.)

Позачергові вибори народних депутатів 26 жовтня відбулися 198 з 225 виборчих округів.