ua en ru

Порошенко завтра проведе переговори з Лукашенком

Порошенко завтра проведе переговори з Лукашенком Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Глави держав візьмуть участь заходах у зв’язку з черговою річницею аварії на Чорнобильській АЕС

Президент України Петро Порошенко завтра, 26 квітня 2017 року, проведе переговори з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, на завтра запланована участь президентів України та Білорусі в заходах у зв’язку з черговою річницею аварії на Чорнобильській АЕС.

"У середу, 26 квітня, президент України Петро Порошенко зустрінеться з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Глави держав спільно вшанують пам’ять загиблих у Чорнобильській катастрофі та відвідають низку об’єктів на Чорнобильській АЕС", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що глави держав проведуть переговори на території Білорусі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує в 2017 році зменшити фінансування заходів безпеки на Чорнобильській АЕС.

Зокрема, у плані заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему на 2017 рік зазначено, що орієнтовний обсяг фінансування становить трохи більше 230 млн гривень. При цьому обсяг фінансування таких заходів у минулому році склав понад 247 млн гривень.