ua en ru

Кабмін планує в 2017 зменшити фінансування заходів безпеки на Чорнобильській АЕС

Кабмін планує в 2017 зменшити фінансування заходів безпеки на Чорнобильській АЕС Фото: доповідати по проекту постанови повинен глава Мінекології Остап Семерак

Доповідати відповідний проект постанови має Семерак

Кабінет міністрів України планує в 2017 році зменшити фінансування заходів безпеки на Чорнобильській АЕС. Так уряд завтра на своєму засіданні розгляне відповідний проект постанови, текст якого є у розпорядженні РБК-Україна.

Так, доповідати по проекту постанови "Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та об’єкта „Укриття” і здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС" має міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Зокрема, відповідно до порівняльної таблиці, у плані заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему на 2017 рік зазначено, що орієнтовний обсяг фінансування становить трохи більше 230 млн гривень. При цьому обсяг фінансування таких заходів у минулому році склав понад 247 млн гривень.

В той же час весь комплекс робіт по забезпеченню безпеки та зняття з експлуатації об'єктів ЧАЕС буде профінансований на суму 898 млн гривень, тоді як роком раніше цей показник склав 997 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Семерак повідомив, що Україна отримала 52 заявки від різних компаній на установку об'єктів сонячної енергетики в зоні відчуження.