ua en ru

Порошенко завтра запропонує Раді звільнити Наливайченка, - нардеп

Порошенко завтра запропонує Раді звільнити Наливайченка, - нардеп Фото: голова СБУ Валентин Наливайченко

Фракція Ляшко не підтримає відставку глави СБУ

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив, що у вівторок, 16 червня, Президент України Порошенко внесе до Верховної Ради подання про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України. Про це Ляшко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щодо відставки голови СБУ Валентина Наливайченка. Завтра, очевидно, в парламент надійде подання Президента Порошенко про його звільнення. На главу СБУ Президент буде пропонувати Василя Грицака", - написав Ляшко.
При цьому він зазначив, що фракція "Радикальної партії" не буде голосувати за відставку Наливайченка.

"Спробу звільнення голови СБУ ми розглядаємо як помста за його безкомпромісну позицію по боротьбі з корупцією. При цьому наша фракція звертається до Президента з вимогою внести подання на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, з-за злочинної бездіяльності якого сховався від слідства і суду народний депутат Сергій Клюєв", - підкреслив нардеп.

Щодо відставки голови СБУ Валентина Наливайченка. Завтра, очевидно, до парламенту надійде подання Президента Порошенка п...

Posted by Олег Ляшко on 15 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні один з нардепів повідомив РБК-Україна, що Петро Порошенко розглядає заміну голови СБУ Валентина Наливайченка на його першого заступника Василя Грицака.

Зазначимо, 16-17 червня Наливайченко повинен був виступати в Конгресі США на тему агресії РФ, проте його візит був скасований через отримання повістки в Генпрокуратуру через заяви про причетність екс-керівництва ГПУ до "БРСМ-Нафти".