ua en ru

Порошенко зареєстрував у Раді законопроект про часткову мобілізацію (доповнено)

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України законопроект "Про часткову мобілізацію".

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України законопроект "Про часткову мобілізацію". Відповідний законопроект № 4320а зареєстрований сьогодні в парламенті.

Згідно з документом, оголошена часткова мобілізація "у зв'язку з поширенням проявів тероризму на території України, які призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців та працівників військових формувань і правоохоронних органів України в східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території Російської Федерації поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпеки державній незалежності України, з метою забезпечення оборони держави, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України".

Призов військовозобов'язаних, резервістів та постачання транспортних засобів для забезпечення потреб військ будуть здійснюватися в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракції голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що одним з перших питань завтра нардепи розглянуть указ Президента за рішенням РНБО про часткову мобілізацію.

"Протягом двох днів ми повинні схвалити цей указ, щоб він вступив у силу", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, 17 березня 2014 р. Турчинов, будучи в.о. Президента України, підписав указ про часткову мобілізацію в Україні. Тоді протягом 45 діб до армію призивалися додаткові сили по всій Україні.