ua en ru

Порошенко заборонив співпрацювати з РФ у сфері військово-промислового комплексу, - Ярема

Президент України Петро Порошенко заборонив співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу.

Президент України Петро Порошенко заборонив співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

"На засіданні РНБО Президент України категорично заборонив співпрацю з Росією у військовій сфері. З цього дня ми практично припинили всяке співробітництво у сфері військово-промислового комплексу з Російською Федерацією", - розповів Ярема.

Він нагадав, що раніше таке співробітництво було заборонено тільки в плані виготовлення та поставок в РФ зброї та озброєння.

"Якщо пам'ятаєте, раніше був указ в.о. Президента України про те, що ми припиняємо співпрацю у військовій сфері з точки зору виготовлення і поставки в РФ зброї та озброєння, а тільки дозволялося співпрацювати з точки зору виготовлення продукції подвійного призначення, наприклад, такий як двигуни до вертольотів, які можуть використовуватися й у військових, й цивільних цілях", - зазначив Ярема.

У той же час, віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, коментуючи рішення Порошенка, написав у своєму Twitter, що "Російська Федерація розробляє план повного імпортозаміщення військової продукції з України".

"Порошенко заборонив кооперацію з РФ у сфері ОПК. Пізно. 10.06 Мінпромторг вніс у ВПК план повного імпортозаміщення військової продукції України. План є результатом кропіткої роботи спеціалістів: де, що, за який час і які гроші зробити і хто конкретно відповідальний", - написав Рогозін.