ua en ru

Порошенко зайняв би посаду спікера ВР в 2006 р. у разі відмови Мороза

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко зайняв би посаду спікера ВР в 2006 р. у разі відмови Мороза. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив голова Соцпартії Олександр Мороз.

Зокрема, відповідаючи на запитання, хто б зайняв посади спікера в суча відмови Мороза в 2006 р., він сказав: "Петро Порошенко".

Крім того, за словами Мороза, існував інший варіант формування більшості за участю всіх фракцій парламенту.

"Мало хто знає, але був і інший варіант формування більшості за участю всіх фракцій парламенту. У переговорах, зокрема, брали участь тодішній прем'єр-міністр Юрій Єхануров, лідер фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний і тоді ще член фракції "Наша Україна" Анатолій Кінах. був підготовлений проект угоди, в якому було записано, що документ є відкритим для підписання всіма фракціями парламенту. був момент, коли з цим формулюванням всі були згодні. Але варто було мені на тиждень лягти в лікарню, як ця фраза з угоди зникла. Я запитав Вінського: як це розуміти? Все виявилося просто - Юлія Тимошенко зрозуміла, що може втратити контроль над більшістю, і вмовила Йосипа, щоб в коаліції, окрім "Батьківщини", "Нашої України" і СПУ, нікого не було", - сказав Мороз.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишній лідер Соціалістичної партії України (СПУ) Олександр Мороз балотуватиметься до парламенту в мажоритарному окрузі в Миронівському районі Київської області.