ua en ru

Порошенко закликав "розчистити русло" для потоку європейських інвестицій в Україну в 2016

Порошенко закликав "розчистити русло" для потоку європейських інвестицій в Україну в 2016 Фото: Петро Порошенко

Україна крокує в Європу

Президент України Петро Порошенко закликав "розчистити русло" для потоку європейських інвестицій в Україну в 2016 році. Про це він заявив у своєму новорічному зверненні до українського народу.

"Символічно, що саме напередодні свят ми завоювали кілька важливих рішень Євросоюзу. Ми не прорубували вікно в Європу. Ми широко відкрили двері", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що ми в Європі, що європейці в Україні - повинні відчувати себе як в гостях, а вдома.

"У наступному році впаде паперова завіса між Україною і Євросоюзом. Громадяни нашої держави зможуть вільно відвідувати Європу як у справах, так і для відпочинку, гуманітарного обміну. Рух по цій дорозі обов'язково повинен бути двостороннім. Не тільки Україна крокує в Європу, але і Європа вкорінюється в Україні", - додав він.

За його словами, йдеться не лише про культурно-цивілізаційні цінності, як-то: демократія, права і свободи громадянина.

"Нам потрібно розчистити русло потоку європейських інвестицій в Україну. Інвестиції - це робочі місця. Інвестиції - це відновлення економічного зростання. Інвестиції - це питання добробуту кожного українця", - сказав Порошенко.

Порошенко заявив, що об'єднання з Європою вимагає подолання корупції. Всі передумови для такої боротьби ми вже забезпечили. Відкрили принципово нові і політично незалежні антикорупційні органи. До них за конкурсом прийшли люди з новими цінностями. Прийшли, щоб працювати під пильним наглядом громадянського суспільства.

Нагадаємо, 31 грудня 2015 року Порошенко підписав закон про податкову реформу. Тепер закон повинен бути опублікований в офіційній пресі.