ua en ru

Порошенко за останні 8 місяців мав понад 50 зустрічей і телефонних розмов з Меркель

Президент України Петро Порошенко за останні 8 місяців мав понад 50 зустрічей і телефонних розмов з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це глава української держави заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

"Німеччина відіграє ключову роль (у врегулюванні конфлікту в Україні, - ред.). І я дякую канцлера за активну позицію і особисту прихильність припиненню агресії проти України. За останні вісім місяців я мав понад 50 зустрічей і телефонних розмов з Ангелою Меркель, не включаючи переговори в "нормандському форматі". Пані Меркель послідовно бере участь у просуванні діалогу з мирного врегулювання. Я завжди відчував підтримку України", - зазначив Порошенко.

За його словами, офіційний Берлін дуже добре розуміє природу кризи в Україні і його можливі наслідки для всієї європейської безпеки.

"Берлін має необхідні важелі впливу на Росію і відіграє важливу роль у зміцненні загальної політики ЄС по відношенню до Російської Федерації і застосування до неї санкцій. Таким чином, роль німецької дипломатії не може бути переоцінена", - заявив Президент України.

Нагадаємо, напередодні Меркель виключила поставки озброєння Україні.

Зазначимо, 9 лютого німецький канцлер обговорить ситуацію в Україні з Президентом США Бараком Обамою.