ua en ru

Порошенко закликав до введення відповідальності за невизнання Голодомору і Голокосту

Порошенко закликав до введення відповідальності за невизнання Голодомору і Голокосту Фото: Петро Порошенко (Twitter/@poroshenko)

Це потрібно для того, щоб усюди визнавали Голодомор геноцидом українського народу

Президент України Петро Порошенко виступив за запровадження відповідальності за невизнання Голодомору і Голокосту. Про це він заявив у промові під час заходів з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щоб на всіх континентах усвідомлювали, що не визнавати голодомор так само аморально, як і заперечувати Холокост. Я думаю, настав час і нам самим ухвалити закон про відповідальність за невизнання цих двох безпрецедентно жахливих трагедій", - заявив Порошенко.

За його словами, це потрібно для того, щоб люди, які житимуть після нас, дотримувалися закону про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Нагадаємо, 25 листопада український професор, історик Василь Марочко розповів, що Голодомор у Україні став результатом психічного захворювання радянського диктатора Йосипа Сталіна, яке виникло через що панує навколо нього культу особи.