ua en ru

Порошенко виступив за розширення співробітництва України з МОК

Порошенко виступив за розширення співробітництва України з МОК Фото: Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко виступив за розширення співробітництва з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК). Про це Порошенко заявив під час зустрічі в Лозанні з Президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом, передає прес-служба глави української держави.

Зокрема, співрозмовники обговорили перспективи розвитку олімпійського руху в Україні. Порошенко висловився за розширення співпраці між Україною та Міжнародним олімпійським комітетом. Порошенко і Бах домовилися про спільну реалізацію проектів дитячої та юнацької спортивної освіти.

Крім цього, Бах прийняв запрошення Порошенка відвідати Україну в зручний для нього час.

У контексті важливості дотримання олімпійських цінностей Порошенко звернув увагу на недавній боксерський поєдинок Олександра Усика проти російського суперника, після якого боксеру погрожували заборонити в'їзд в окупований Крим.

Говорячи про зусилля з відновлення миру, Президент підкреслив, що такі фігури, як Сергій Бубка, який зараз очолює Національний олімпійський комітет України, є справжніми представниками Донбасу.

Нагадаємо, раніше Порошенко привітав українського боксера Олександра Усика з перемогою над росіянином Андрієм Князєвим в рамках бою в "Палаці спорту" в Києві 18 квітня.