ua en ru

Порошенко виступає за активізацію "Нормандського формату" для врегулювання ситуації на Донбасі

Порошенко виступає за активізацію "Нормандського формату" для врегулювання ситуації на Донбасі Фото: Петро Порошенко виступив на акції "Перша хвилина миру"

Як гніт війни на Донбасі, так і кнопка миру знаходяться в Москві

Україна підтримує активізацію Нормандського формату для вирішення ситуації на Донбасі. Про це сьогодні під час акції "Перша хвилина миру" у Національному музеї історії України в Другій світовій війні заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми виступаємо за активізацію Нормандського формату", - сказав Порошенко.

За його словами, прогрес у здійсненні політичної складової Мінська неможливий без забезпечення ключових умов безпеки.

"Мова йде про постійне припинення вогню, відведення важкої техніки і артилерії, виведення російських військ, зброї і техніки, повний доступ спостерігачів ОБСЄ до всієї неконтрольованої українським урядом території, а також звільнення заручників, які вже третій рік містяться на окупованій території і в Російській Федерації", - додав президент

Він також підкреслив, що як гніт війни на Донбасі, так і кнопка миру знаходяться в Москві.

"Як гніт війни, так і кнопка миру знаходяться в Москві. Вони, і гніт і кнопка в руках людини, який має імперські амбіції, яка полонена допотопними уявленнями про геополітику, просочену зневагою до міжнародного права... Паради в Донецьку і Луганську, хоч і будуть мати оперетковий і пародійний характер, будуть ще одним наочним доказом російської військової присутності", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко не допускає проведення "парадів" на окупованих територіях 9 травня.