ua en ru

Порошенко висловив впевненість, що Україна незабаром звільнить Крим від російської окупації

Новообраний Президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що Україна незабаром звільнить Крим від російської окупації.

Новообраний Президент України Петро Порошенко (на фото) висловив впевненість, що Україна незабаром звільнить Крим від російської окупації. Про це він заявив під час свого візиту до Польщі 3 червня, беручи участь в урочистій церемонії з нагоди вручення нагороди Солідарності лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, передає Польське радіо.

"Він (Джемілєв, - ред.) - лідер кримських татар, які, незважаючи на російську окупацію, борються за незалежну і єдину Україну, борються за свободу і демократію. Нещодавно в Україні, під час президентських виборів, перемогла демократія. Я абсолютно переконаний, що Крим вже незабаром знову буде вільним. Я переконаний, що кримські татари, разом з українцями будуть будувати в Україні свободу і демократію", - сказав Порошенко.

Нагороду Джемілєву в Королівському замку у Варшаві вручили Президент Польщі Броніслав Коморовський і легендарний лідер польської " Солідарності " Лех Валенса.

Мустафа Джемілєв - це перший лауреат нагороди Солідарності. Ця нагорода створена за ініціативою польського МЗС і є єдиною в світі нагородою, яка надається країною, що пройшла через період посткомуністичної трансформації, людям, які мають особливі заслуги для просування демократії і свободи.