ua en ru

Порошенко: виконання мінських угод є основним індикатором санкцій проти РФ

Тільки виконання мінських угод є основним індикатором для санкцій щодо Росії. Про це на спільній з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель брифінгу в Берліні заявив Президент України Петро Порошенко.

"Не Маріуполь є сьогодні основним індикатором щодо розширення або з розширення санкцій - чітке та неухильне виконання мінських угод. Угоди виконуються - санкцій немає... Після стійкого мирного процесу є шанси на те, щоб частина санкцій була усунута... Але частина санкцій пов'язана з Кримом, і вони абсолютно чітко повинні привести до деокупації Криму... Якщо мінські угоди не виконуються, і я дуже сподіваюся, що 19 числа на саміті це буде абсолютно чітко заявлено, то санкції будуть продовжені та розширені", - підкреслив Порошенко

Він зазначив, що крім Маріуполя є також маркери, такі як повернення українського контролю над державним кордоном України, виведення іноземних військ з окупованих територій, звільнення заручників, а також відновлення нормальної гуманітарної ситуації.

"Все це відображено в мінських домовленостях і все це треба виконувати. Ніякої альтернативи цьому не існує", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Меркель заявила, що санкції проти РФ залежать від реалізації мінських домовленостей.