ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо захисту майнових прав в Криму

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо захисту майнових прав в Криму Фото: Петро Порошенко

Кабмін повинен терміново активізувати роботу з відшкодування втрат, завданих тимчасовою окупацією частини території України

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 20 липня 2015 р. "Про стан реалізації заходів щодо захисту майнових прав та інтересів держави Україна у зв'язку з тимчасовою окупацією частини території України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, незважаючи на необхідність додаткових заходів по захисту прав та інтересів, Кабінет міністрів має вжити невідкладних заходів щодо активізації роботи щодо відшкодування втрат, завданих тимчасовою окупацією частини території України.

Зокрема, ввести здійснення на постійній основі уточнення розміру збитків, завданих перешкоджанням реалізації державою Україна на території Автономної Республіки Крим р. і Севастополя права власності і майнових прав. Спільно з Національним інститутом стратегічних досліджень, інших науково-дослідних установ - підготувати позиції України щодо захисту майнових прав та інтересів держави.

Протягом місяця уряд також має вжити заходів для проведення переговорів з російською стороною щодо врегулювання спору між Україною і Російською Федерацією щодо тлумачення і застосування угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій.

Міністерство закордонних справ має невідкладно розпочати процедуру закупівлі юридичних послуг, пов'язаних із захистом прав та інтересів України, з метою врегулювання спору між Україною і Росією щодо тлумачення і застосування цієї угоди. А спільно з міністерствами юстиції, економічного розвитку і торгівлі, енергетики та вугільної промисловості україни та іншими заінтересованими державними органами підготувати стратегію захисту прав та інтересів України щодо його тлумачення і застосування.

Протягом трьох місяців Міністерство закордонних справ також має залучити експертів для збору, аналізу та підготовки доказової бази, необхідної для захисту прав та інтересів нашої держави.

Нагадаємо, 13 серпня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 20 липня "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз державній безпеці".