ua en ru

Порошенко увів у дію рішення РНБО про транспортну блокаду Донбасу

Порошенко увів у дію рішення РНБО про транспортну блокаду Донбасу Фото: Петро Порошенко

РНБО прийняла рышення про транспортну блокаду Донбасу вчора

Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про транспортну блокаду Донбасу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, Порошенко підписав указ № 62 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України", яким, відповідно до статті 107 Конституції, увів в дію рішення РНБО.

"Документ ухвалено у зв’язку із суттєвим загостренням безпекової ситуації в районі проведення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, насильницьким захопленням українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей, зростанням загроз економічній і енергетичній безпеці нашої держави, спровокованим свідомими діями терористів, ескалацією агресії з боку Російської Федерації проти України та з метою захисту прав і свобод громадян України, забезпечення національної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Так, відповідно до указу припиняється переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

Таким чином, Кабінет міністрів України має вжити заходів щодо припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Крім того, на Кабмін покладають обов'язки щодо забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексів України, також уряд має вжити заходів щодо нейтралізації загроз економічній безпеці і мінімізації їх наслідків для економіки і бюджету держави.

"На Міністерство внутрішніх справ, Національну поліцію, Національну гвардію, Державну фіскальну службу за участю Служби безпеки України покладається забезпечення виконання цього рішення шляхом припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей шляхами залізничного і автомобільного сполучення", - йдеться у повідомленні.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладається на секретаря Радбезу Олександра Турчинова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко схвалив санкції проти російських держбанків.